რევმატიზმი – ეს არის ანთებითი პროცესი, რომელიც ხდება შემაერთებელ ქსოვილებში. როგორც წესი, ანთება სისტემატურად ჩნდება გულში – სისხლძარღვთა სისტემა. რევმატიზმი განიხილება ახალგაზრდებისა და ბავშვების დაავადებად, რისკის ქვეშ არიან 6-დან 14 წლამდე ასაკის ბავშვები, რომლებსაც აქვთ მემკვიდრეობითი მიდრეკილება ამ დაავადების მიმართ, მაგრამ ასევე არ არის გამორიცხული რევმატიზმი მოზრდილებში.
რევმატიზმი შეიძლება დაუყოვნებლივ გაჩნდეს ადამიანთა ჯგუფში, რადგან მას წინ უძღვის ორგანიზმში სტრეპტოკოკური ინფექციის არსებობა. სტრეპტოკოკი გაციების შემდეგ ჩნდება. ამრიგად, დაავადება შეიძლება გამოჩნდეს ბავშვების მჭიდრო კონტაქტის პირობებში და დისფუნქციურ ოჯახებში. საშიშროება მდგომარეობს იმაში, რომ ადამიანის ორგანიზმს არ აქვს იმუნური დაცვა ამ დაავადებისგან, ამიტომ არ არის გამორიცხული განმეორებითი აფეთქება.
რევმატიზმის მიზეზები
em>
თანამედროვე მედიცინაში მითითებულია სამი ძირითადი მიზეზი, რამაც შეიძლება გამოიწვიოს რევმატიზმის გავრცელება.
ძირითადად, რევმატიზმი არ არის დამოუკიდებელი დაავადება, მას ხშირად თან ახლავს მეზობელი დაავადებები, ამიტომ სიმპტომების სპექტრი შეიძლება განსხვავებული იყოს. პირველი სიგნალები მოდის სასუნთქი სისტემის დაავადებიდან სამი კვირის შემდეგ. ან მათ შეუძლიათ იმოქმედონ როგორც გაციების განმეორება. ყველაზე თვალსაჩინო სიმპტომატურ ნიშნებს შორის:
რევმატული დაავადების კლასიფიკაცია
მედიკოსები დღეს რევმატიზმის ორი ძირითადი ტიპი არსებობს: მწვავე და ქრონიკული.
რევმატიზმის დიაგნოზი<. /p>
ამ დაავადების დიაგნოსტიკა საკმაოდ რთულია, ცალკეული მეთოდებით ვერ გამოავლენს ამ დაავადების არსებობას. ორგანიზმის ზოგადი მდგომარეობის ყოვლისმომცველი შესწავლა და პაციენტის ჩივილების ანალიზი შეიძლება გამოავლინოს რევმატიზმის არსებობა პირველ ეტაპზე. ეს კომპლექსი მოიცავს:
რევმატიზმის პრევენცია
მთავარი პროფილაქტიკური მეთოდია სტრეპტოკოკური ინფექციისგან დაცვა, ასევე პენიცილინის დროული მკურნალობა. გარდა ამისა, ექიმები გვირჩევენ:
ადამიანს, რომელსაც აწუხებს რევმატიზმი, სჭირდება სპეციალური დიეტა, რომელიც შეიცავს მაქსიმუმ ცილებს და მინიმუმ ნახშირწყლებს. კვება უნდა იყოს ხშირი და მცირე. რევმატიზმისთვის სასარგებლო პროდუქტებია:
<. span> რევმატიზმის პროცესების შესაჩერებლად აუცილებელია ასეთი პროდუქტების გამოყენების შეზღუდვა:
გამოიწერეთ ბიულეტენი