ქრონიკული პანკრეატიტი – ეს არის პათოლოგია, რომელიც აზიანებს პანკრეასს. მას აქვს ანთებითი, დესტრუქციული ხასიათი, გავლენას ახდენს ორგანოს სეკრეტორულ ფუნქციაზე.ეს არის ქრონიკული დაავადება, რომელიც რეგულარულად უარესდება (სეზონური გამწვავება ან გამღიზიანებლების აქტიური ზემოქმედება).
ხშირად არსებობს კავშირი შაქრიანი დიაბეტის არსებობასა და ქრონიკულ პანკრეატიტს შორის. იგი აისახება ტკივილის შეგრძნებებით მუცლის ღრუს ზედა ნაწილში, რომელსაც თან ახლავს გულძმარვა, გულისრევა და ღებინება. დიაგნოზის დადასტურება შესაძლებელია მხოლოდ პანკრეასის შესწავლისა და ულტრაბგერითი გამოკვლევის შემდეგ. დაავადება უფრო ხშირად აწუხებს მამაკაცებს, ვიდრე ქალებს. რისკის ქვეშ არიან 16-18 წლის ადამიანები, განსაკუთრებით ცუდი ჩვევების მქონე ადამიანები.
ქრონიკული პანკრეატიტის დაავადება &ndash. ; გამომწვევი
ვინაიდან ქრონიკულ პანკრეატიტს, როგორც ჩვეულებრივ პანკრეატიტს, აქვს მსგავსი ეტიმოლოგია, მაშინ დაავადების მიზეზები მსგავსია. მთავარი – ეს არის ალკოჰოლის ბოროტად გამოყენება. ეს ტოქსიკური ნივთიერება უარყოფითად მოქმედებს პანკრეასზე, რაც იწვევს მის ანთებას. სხვა ფაქტორებს შორის, რომლებიც ხელსაყრელ გავლენას ახდენს ქრონიკული პანკრეატიტის განვითარებაზე, არის:
საწყისი პათოლოგიური ცვლილებები სრულიად უსიმპტომოა. თუ ნათელი ხასიათის პირველი გამწვავება მოხდა, მაშინ სხეული იწყებს ამის სიგნალს ყველა შესაძლო გზით. მთავარ სიმპტომებს შორის:
ქრონიკული პანკრეატიტი შესაძლოა მრავალი წლის განმავლობაში არ იგრძნობს თავს, მაგრამ სიმპტომების პირველი გამოვლინებისას იწყება დესტრუქციული პროცესები პანკრეასსა და მიმდებარე ქსოვილებში. /span>
პანკრეასის ჯირკვლების ქრონიკული პანკრეატიტი – დიაგნოსტიკა
ზუსტი დიაგნოზისთვის აუცილებელია გასტროენტეროლოგის სრული კონსულტაცია. ექიმი განსაზღვრავს მთელ რიგ ინსტრუმენტულ და ლაბორატორიულ ტესტებს:
ქრონიკული პანკრეატიტის პრევენცია
ექიმები განასხვავებენ რამდენიმე ღონისძიებას, რომლებიც დაკავშირებულია საწყის პრევენციასთან: ალკოჰოლის მოხმარება.
ზემოაღნიშნული წესების გარდა, უნდა დაიცვათ მკაცრი დიეტა გასტროენტეროლოგის მიერ.
ჭამეთ ასეთი დაავადებით, ხშირად უნდა ჭამოთ (დღეში 4-5-ჯერ), პორციები უნდა იყოს მცირე. საკვების ტემპერატურა უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურაზე, სამზარეულოსთვის გამოიყენეთ მხოლოდ ახალი პროდუქტები. პროდუქტები, რომლებიც უნდა იყოს რაციონში:
პროდუქტები თავიდან აიცილოთ:
გამოიწერეთ ბიულეტენი