ცუდი მადა – ეს არის ორგანიზმში არსებული დარღვევა, რომელიც შეიძლება გამოწვეული იყოს სხვადასხვა დაავადებით ან დროებითი პირობებით. ეს არის სრული ან ნაწილობრივი უარი ჭამაზე. მადის ცვლილება სამი გზით ვლინდება:
ძალიან სუსტი მადა იწვევს კვების ბალანსის დარღვევას, იცვლება ორგანიზმში კვალი ელემენტების თანაფარდობა. , რის შედეგადაც ჩნდება თანმხლები დაავადებები.
დაქვეითებული მადა: იწვევს
ექიმები განსაზღვრავენ უამრავ მიზეზს, რომელიც იწვევს მადის დაქვეითებას ან მის სრულ დაკარგვას.
დაქვეითებული მადა – დიაგნოსტიკური მეთოდები
ამ დაავადების დიაგნოსტიკა მხოლოდ სპეციალურ ექიმს შეუძლია, თუ პირველი სიმპტომები გამოჩნდება, უნდა მიმართოთ დიეტოლოგს ან გასტროენტეროლოგს. ზოგიერთ შემთხვევაში შეიძლება საჭირო გახდეს ფსიქოთერაპევტის დახმარება. ძირითად დიაგნოსტიკურ ღონისძიებებს შორის გამოირჩევა: .
დაქვეითებული მადის პრევენცია
ყველა პრევენციული მეთოდის მთავარი მიზანია მადის დონის კონტროლი, მისი დაკარგვის პრევენცია. ძირითადი პრევენცია მოიცავს:
როგორც ასეთი, არ არსებობს მკაცრი დიეტური წესები ცუდი მადის შესახებ. მნიშვნელოვანია დაბალანსებული დიეტა და ალკოჰოლის მოხმარების შეზღუდვა. გარდა ამისა, რეკომენდებულია სანელებლებისა და მწვანილის გამოყენება, რომლებიც ასტიმულირებენ მადას. სასმელი 2.5 – 3 ლიტრი უძრავი წყალი დღეში.
გამოიწერეთ ბიულეტენი