Garam Masala, უბრალოდ ორგანული, 85 გრ
გარამ მასალა
გარამ მასალა არის სანელებლების ნაზავი, გავრცელებული ინდოეთის, პაკისტანის, ასევე სხვა აზიის ქვეყნების სამზარეულოში. გამოიყენება ცალკე ან სხვა სანელებლებთან ერთად. ინდოელი შეფ-მზარეულები მას ძირითადად ხორცისა და ფრინველის არომატისთვის იყენებენ და ყველაზე ხშირად ამატებენ საჭმლის მირთმევის წინ და არა მომზადების დროს. მასალას რეცეპტები განსხვავდება რეგიონის მიხედვით, ასევე ცალკეული მზარეულების მიხედვით, რომლებიც საჭიროებისამებრ შექმნიან ახალ მასალას თითოეული კერძისთვის. ინდოეთში ბევრი რეცეპტია რეგიონალური და პირადი გემოვნების მიხედვით. ნარევის კომპონენტები შემწვარი და შემდეგ შერწყმულია. უნივერსალური, ზომიერად ცხარე ინდური სუნელი Garam masala — ტრადიციული ინგრედიენტი ინდური კერძებისთვის, როგორიცაა ტანდური, სამსა, კორმა და დჰალი. დამატებითი ინფორმაციისთვის შეგიძლიათ დაუკავშირდეთ Biotus-ის საიტის მენეჯერებს.
შემოთავაზებული გამოყენება
დამატება სუპებსა და ჩაშუშულებს. ხორცი და ფრინველი შეწვის წინ გახეხეთ ან სუფრასთან მიტანის წინ მოაყარეთ. შეუთავსეთ დჰალი მოხარშულ ოსპთან მარტივი ინდური სუპისთვის. შეურიეთ მცირე რაოდენობით წყალს სქელი მასის მიღებამდე. მიირთვით სოუსად ხორცის, თევზის და ფრინველის კერძებისთვის. შეურიეთ დარბილებული კარაქი ან მოაყარეთ მოხარშული მწვანე ლობიო, ოხრახუში, კარტოფილი, სტაფილო ან გოგრა. ჩაასხით არაჟანში ან იოგურტში, ან მოაყარეთ გამომცხვარი კარტოფილი. დაამატეთ ხახვის დაფუძნებული ხორცისა და ფრინველის სოუსებს. დაამატეთ პილაფს და სხვა მარცვლეულის კერძებს. ათქვიფეთ გამაგრილებელი ინდური რაიტა დაჭრილი კიტრის უბრალო იოგურტთან გარამ მასალას არომატით. მიირთვით ცხარე კერძებთან ერთად.
სხვა ინგრედიენტები:
ორგანული კარდამონი, ორგანული დარიჩინი, ორგანული კბილი, ორგანული ცილი, ორგანული შავი პილპილი, ორგანული ქინძი.
მომხმარებლის კითხვები
დასვით თქვენი შეკითხვა
მომხმარებელთა მიმოხილვები
0
დაბრუნება შესვლის გვერდზე