Facebook Pixel

მარცვლეულის და თესლების გამრავლება, მწვანე ვიტამინი

მწარმოებელი ქვეყანა: უკრაინა
ხარისხის გარანტია
Პროდუქტის კოდი: 36898
შტრიხკოდი: 2102819500011

წარმოებიდან

47,61 ₾
ახალი ელემენტი GREEN VITAMIN
Გამყიდველი: Biotus
Biotus
აღწერა
გაღივებისთვის არ დაგჭირდებათ ზამთარში, როცა ყველაფერი გაყინულია, წახვიდეთ და მიწის ძებნა, არამედ დაგჭირდებათ მხოლოდ გერმინატორი და ჩვეულებრივი წყალი, გაღივება ეფუძნება ჰიდროპონიკის მეთოდს. ჰიდროპონიკა არის მცენარეების გაშენება ნიადაგის გამოყენების გარეშე, რადგან მცენარეული კულტურები იკვებება სპეციალური ხსნარიდან, რომელიც შეიცავს ყველა საჭირო საკვებ ნივთიერებას (მაკრო და მიკრო ელემენტების კომპლექსი) დაფარავს ნახვრეტებს გარეთა შუშისთვის. ბიოტუსის ვებგვერდზე ასევე შეგიძლიათ არა მხოლოდ შეიძინოთ, არამედ გაეცნოთ პროდუქტებს, მიიღოთ სრული ინფორმაცია ჩვენი კონსულტანტებისგან.

ინსტრუქციები მარცვლეულისა და თესლის აღმოცენების შესახებ:

1. დაალაგეთ მარცვლეული და ამოიღეთ ყველა მუქი, დამსხვრეული, გახეხილი მარცვალი და ნამსხვრევები

2. ჩაასხით მარცვალი Sprouter-ის შიდა ჭიქაში და რამდენჯერმე ჩამოიბანეთ სუფთა ცივი წყლით. წყალი ჭიქის ფსკერზე ნახვრეტებიდან დაიღვრება და არ დაგჭირდებათ საცრის გამოყენება.

3. Sprouter-ის შიდა ჭიქა ჩადეთ გარეში და დაასხით სასმელი წყალი 1:3 თანაფარდობით. თუ რაიმე მარცვალი ან ნამსხვრევები ამოიცურება ზევით, შეაგროვეთ ისინი ზედაპირიდან და გადააგდეთ - ისინი მაინც არ გაღივდებიან. შუშის ზემოდან ვაფარებთ თავსახურს ნახვრეტებით, რათა მტვერი და მწერები არ მოხვდეს ჩვენს მარცვლებში (განსაკუთრებით ზაფხულში), ასევე, რომ ჰაერი თავისუფლად შევიდეს ჭიქაში. ჰაერის არსებობა გამწვანების ძალიან მნიშვნელოვანი ფაქტორია. სასურველია, რომ წყალი, რომელშიც მარცვლებს ასველებთ, კარგი იყოს – ისეთი, როგორსაც თავად სვამთ. გაჟღენთილი მარცვალი აქტიურად „დასვამს“ წყალს.

4. გააჩერეთ რამდენიმე საათით, რომ მარცვალი გაფუვდეს და ზომაში გაიზარდოს. ამიტომ, თქვენ უნდა გაამახვილოთ ყურადღება არა საათების რაოდენობაზე, არამედ მოძებნოთ მარცვლები, რომ დასველდეს და გაიზარდოს ზომა დაახლოებით 1,5-2-ჯერ და გახდეს უფრო რბილი. საშუალოდ 8-12 საათი საკმარისია

5. მას შემდეგ რაც მარცვალი აფუვდება, უხვად უნდა ჩამოიბანოთ სუფთა წყლით და დატოვოთ ჟერმინატორის ჭიქაში აღმოსენებისთვის მთელი ღამის განმავლობაში წყლის გარეშე (თუ პროცესი ხდება დღის განმავლობაში, გერმინატორი უნდა მოათავსოთ ბნელ ადგილას). მეორედ არ დაგჭირდებათ წყლის დასხმა, რომ მარცვალი არ დაიხრჩოს, ასევე გახსოვდეთ, რომ ზედმეტი ტენიანობა გაფუჭებას გამოიწვევს. საჭიროა მხოლოდ პერიოდულად ჩამოიბანოთ წყლით, მაგრამ ყოველ 8 საათში ერთხელ მაინც, რადგან მარცვლის ზედაპირზე არის ბუნებრივი საფუარი, რამაც შეიძლება გამოიწვიოს მჟავიანობა და ობის წარმოქმნა. მარცვლებს სჭირდება წყლის მუდმივი განახლება და ჟანგბადის ხელმისაწვდომობა, ამიტომ რაც უფრო ხშირად გავრეცხავთ მარცვლეულის კონტეინერს და ვენტილირებას, მით უკეთესი. ამ შემთხვევაში მარცვლის ფენები ნაზად უნდა შეირყევა.

6. სასურველია მარცვლეული მზეზე გაჟღენთილი იყოს – ის კლავს ბაქტერიებს. და ჯობია გაღივდეს სიბნელეში, მაგრამ თბილ ადგილას. 1-3 მმ სიგრძის ნერგების გამოჩენით, მარცვლების ჭამა უკვე შესაძლებელია. ამ ფორმით ისინი ყველაზე სასარგებლოა. გაღივების სიჩქარე დამოკიდებულია მარცვლის ტიპზე. დაკვირვების თანახმად, შვრია მხოლოდ მე-2 დღეს ყვავის. სადღაც წიწიბურასა და შვრიას შორის არის ჭვავი და ხორბალი. მათზე ფესვების თეთრი კუდები ჩანს დაახლოებით ერთ დღეში. მაგრამ აღმოცენების სიჩქარე დამოკიდებულია არა მხოლოდ თავად მარცვლეულზე, არამედ გარე ფაქტორებზეც. თუ მოულოდნელად 2 დღის შემდეგ მარცვლები არ ამოვიდა (მზადყოფნა: ყლორტი 1-2 მმ ზომით), გაშავდა ან დაისველა - არ უნდა მიირთვათ.

7. ყლორტები უნდა მოიკრიფოს შეშუპებიდან ან გამწვანებიდან 2-3 დღეში. თქვენი გემოვნების კვირტები საუკეთესო მაჩვენებელია - თუ ყლორტები კარგი გემოთია, მათი ჭამის დროა. ჩაღრმავებული მარცვლები შეიძლება ინახებოდეს მაცივარში 48 საათამდე, მაგრამ კარგი ჰაერის წვდომით და დარწმუნდით, რომ მარცვლები არ გამოშრეს. ყველა ყლორტი უნდა ინახებოდეს მაცივრის ყველაზე ბნელ ადგილას. მოერიდეთ ჩაბნელებული ან მშრალი ფესვების ყლორტების ჭამას. ეს ნიშნავს, რომ ასეთი ნერგების ღირებულება დაბალია და ისინი უკვე გახმობის პროცესშია.

8. თუ გსურთ მარცვლეულის გაღივება მწვანე მასამდე, მოათავსეთ გერმინატორი ნათელ შუქზე, მაგრამ არა მზის პირდაპირ შუქზე.

სასარგებლო რჩევები მარცვლეულისა და თესლის გაღივებისთვის:

ყლორტებს უნდა ჰქონდეს სუფთა და ახალი სუნი, არ უნდა ჰქონდეს უსიამოვნო სუნი (მჟავე, დაბერებული ან დაბნეული). დაიმახსოვრეთ, რომ ამონაყარებს შორის კარგად გარეცხეთ გერმინატორი და სახურავები ცხელ წყალში. სუნისა და ბაქტერიების აღმოსაფხვრელად შეგიძლიათ დროდადრო გარეცხოთ გერმინატორი ცხელი მარილიანი წყლით ან სოდის ხსნარით.

ყველა თესლი არ გაღივდება, ზოგისთვის ამას მეტი დრო დასჭირდება. . მიზანშეწონილია განასხვავოთ თესლი, რომელიც ვერ აყვავდება (დაქუცმაცებული, უფერული, გახეხილი და თესლის ქერქები. ისინი, როგორც წესი, ცურავს ზედაპირზე გარეცხვისას.

როდესაც თესლი რეცხავენ გაღივების დროს და სანამ ყლორტებს დაიწყებდეთ, დარწმუნდით, რომ კარგად ჩამოიბანეთ და წყალი, რომელსაც გაწურავთ, ახლა გამჭვირვალეა.

ლობიო რეკომენდირებულია სხვა თესლებთან შედარებით ორჯერ ჩამოიბანოთ. ყავისფერი ლაქები უნდა იყოს. თავიდან უნდა იქნას აცილებული.

გაყვითლებისთვის განკუთვნილი თესლი უნდა ინახებოდეს ჰერმეტულ კონტეინერში ოთახის ტემპერატურაზე. ხარისხიანი თესლი, როგორც წესი, სიცოცხლისუნარიანი რჩება 2-5 წლის განმავლობაში. მაგრამ უპირატესობა ენიჭება ორივეს. გამოიყენეთ უფრო ახალი თესლები.

გადასული მარცვლები უმჯობესია მიირთვათ ნედლად. შეგიძლიათ მიირთვათ მთლიანად ან დაფქვით ბლენდერში ან ხორცსაკეპ მანქანაში, შემდეგ კი შეურიოთ ჩირს, თაფლს, თხილი, ახალი მწვანილი ან ხილი, გახეხილი სტაფილო. შესახებ ხორბლის ჩანასახები გარკვეულწილად მოგვაგონებს ბევრისთვის ნაცნობ მუსლს. ასევე შეგიძლიათ ხორბლის ყლორტებით მოამზადოთ ახალი სალათები, როგორც ბოსტნეული, ასევე ხილი.

მაგრამ გახსოვდეთ, რომ უმჯობესია ასეთი კერძი დაუყოვნებლივ მიირთვათ და დიდხანს არ შეინახოთ. ! მაგრამ თუ მაინც აპირებთ მაცივარში ამოსული მარცვლების მქონე კერძის შედებას, დაუმატეთ მას ცოტაოდენი ლიმონის წვენი ან თაფლი.

თუ ღეჭვისას მარცვალი საღეჭი რეზინად გადაიქცევა. , მაშინ ეს არც თუ ისე გამოსადეგი ჯიშია, ის ძნელად ასათვისებელია ორგანიზმის მიერ.

მწვანე ვიტამინის მარცვლეულის და თესლის გაღიმების ნაკრები:

1. შიდა მინა

2. გარე მინა

3. დალუქული სახურავი

4. დაფარეთ ნახვრეტებით

5. მუყაოს შეფუთვა

მომხმარებლის კითხვები

კითხვები არ არის

დასვით თქვენი შეკითხვა

კითხვა ნაჩვენები იქნება მოდერაციის შემდეგ.

    ყველა პასუხი გამოჩნდება მოდერაციის შემდეგ.

    მომხმარებელთა მიმოხილვები

    0

    0 მიმოხილვები

    ფილტრები
    თარიღი
    რეიტინგი დამხმარეობა

    მიმოხილვები არ არის

    დააჭირეთ отзыв
    2,70 ₾-ის პოპულატორთა ფორუმზე ფოტო ან ვიდეო ტვირთა*
    * აქციის დეტალები ბმულზე
    დაამატეთ მიმოხილვა
    • როგორ შეაფასებთ ამ პროდუქტს?

    ვიდეოს ბმული Youtube-დან

    დაამატეთ 10-მდე სურათი .jpeg, .jpg, .gif, .png ფორმატებში, ფაილის ზომა 5 მბ-მდე

    გამოხმაურება ნაჩვენები იქნება მოდერაციის შემდეგ.

    loader
    თქვენ გაგზავნეთ თქვენი მიმოხილვა მოდერაციისთვის.