ჭვავი (მთლიანი მარცვალი), ბობის წითელი წისქვილი, ორგანული, 793 გ
ჭვავის გამოიყენება ჩრდილოეთ ევროპისა და რუსეთის მრავალი ხალხი, როგორც ფქვილი პურის და პურის პროდუქტების წარმოებისთვის. ჭვავის მარცვლების ფერი განსხვავდება ოქროსფერიდან მწვანემდე (მწვანე უნიკალურია ჭვავისთვის). ჭვავი არის ცილის და დიეტური ბოჭკოების მდიდარი და მრავალმხრივი წყარო, სპეციალური ტიპის ბოჭკო, სახელად არაბინოქსილანი, რომელიც ასევე ცნობილია თავისი მაღალი ანტიოქსიდანტური აქტივობით. ჭვავი არის სელენის, ფოსფორის, მაგნიუმის, სპილენძის, თუთიის და ცილის წყაროა. ჭვავის (ბურღული) მომზადება შესაძლებელია საუზმეზე ან ჭვავის ფქვილის სახით გამოსაცხობად. ჭვავის გამოყენება შესაძლებელია სხვა სახის მარცვლეულის (ხორბლის) ნაცვლად. , სპილენძი და ყავისფერი ბრინჯი) სხვადასხვა კერძებში. გაფცქვნილი ჭვავის მარცვლები ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ სალათებში და სენდვიჩებში.
გამოყენება: მომზადება: აურიეთ 1/2 ჭიქა (გარეცხილი) ჭვავი. მარცვლები 1-3/4 ჭიქა წყალი და 1/4 ჩაის კოვზი მარილი გადაწურეთ ზედმეტი წყალი და გააჩერეთ გასაცივებლად.
D სხვა ინგრედიენტები: ორგანული მთლიანი მარცვლეული ჭვავი
კომპოზიცია : | ||
სერვისი: 1/4 ჭიქა (45გრ) | ||
სერვისი თითო კონტეინერზე: 17 | ||
ერთი პორცია | დღიური მოთხოვნილების %* | |
კალორიები | 150 | |
კალორია ცხიმიდან | 10 | |
სულ ცხიმი | 1გ | 2% |
მონოგაჯერებული ცხიმი | 0 გ | 0% |
პოლიუჯერი ცხიმები | 0 გ | |
ქოლესტერინი | 0 მგ | |
ნატრიუმი | 0 მგ | 0% |
სულ ნახშირწყლები | 33 გ | 11% |
დიეტური ბოჭკოვანი შაქარი | 6გ 3გ | 24 %
|
ცილა | 6 გ | 0% |
ვიტამინი A | 0% | |
ვიტამინი C | 0% | |
კალციუმი | 2% | |
რკინა | 10% | |
* მოთხოვნა ეფუძნება 2000 კალორიულ დიეტას. თქვენი დღიური მიღება შეიძლება იყოს უფრო მაღალი ან დაბალი, თქვენი კალორიების საჭიროებიდან გამომდინარე. |
კალორიები | 2000 | 2500 | |
სულ ცხიმი | ნაკლები | 65 გ | 80 გ |
გაჯერებული ცხიმი | ნაკლები | 20 გ | 25 გ |
ქოლესტერინი | 300 მგ-ზე ნაკლები | 300 მგ | |
ნატრიუმი | ნაკლები | 2400 მგ | 2,400 მგ |
სულ ნახშირწყლები | 300 გ | 375 გ | |
დიეტური ბოჭკოვანი | 25 გ | 30 გ | |
მომხმარებლის კითხვები
დასვით თქვენი შეკითხვა
მომხმარებელთა მიმოხილვები
0
დაბრუნება შესვლის გვერდზე