სეზამის და ზღვის მარილის მიქსი, ედემ ფუდსი, 100გრ
აღწერა
სეზამის თესლს აქვს მდიდარი, თხილის არომატი და ერთ-ერთი ყველაზე ცნობადი საკვებია მსოფლიოში. ისინი გამოიყენება მრავალფეროვან კერძებში. სეზამის თესლს აქვს დიდი კვებითი ღირებულება, უნიკალური გემო. სეზამის მარცვლებს ფქვავენ პასტის სახით, რომელსაც ტაჰინი ჰქვია, რომელიც გამოიყენება ქონდარი კერძების (ჰუმუსი) და ტკბილეულის (ჰალვაში). სეზამის თესლის გამოყენება საკმაოდ მრავალფეროვანია. სეზამი ფართოდ გამოიყენება საცხობ პროდუქტებში, ასევე გამოიყენება სამკურნალო მიზნებისთვის. სეზამის მარცვლები ასევე ფასდება მაღალი ზეთის შემცველობით, რომელიც შეიცავს არსებით ცხიმოვან მჟავებს და პატივს სცემენ ზოგიერთ კულტურაში მისი სამკურნალო თვისებების გამო. როგორც ძლიერი ანტიოქსიდანტი, სეზამის თესლი სასარგებლოა მრავალი დაავადების პროფილაქტიკისთვის (კიბო, სისხლში ქოლესტერინის დონის მომატება) და დიდ სარგებელს მოაქვს ადამიანის ორგანიზმისთვის. სეზამს აქვს მდიდარი შემადგენლობა: ამინომჟავები, ცილები, ნახშირწყლები, ვიტამინები (A, B, E, C), კვალი ელემენტები, დიეტური ბოჭკოები, ლეციტინი. კონჟუტის ზეთი გამოიყენება კოსმეტოლოგიაში კანისა და თმის მოვლისთვის, კოსმეტიკური საშუალებების მოსამზადებლად. სეზამის თესლის გამოყენება ვეგეტარიანელთა დიეტაში ძალიან პოპულარულია. თეთრი სეზამის მარცვლები შეიძლება დაემატოს ბოსტნეულის კერძებს, სალათებს, პურებს, ფუნთუშებსა და მაფინებს.
სხვა ინგრედიენტები:
გაფრთხილებები:
შეინახე გრილ, მშრალ ადგილას.
ინგრედიენტები:
სერვისის ზომა:   ; 1 ჩაის კოვზი (3 გ) | |||
თითო კონტეინერში: 33 პორცია | |||
ერთი პორცია | % ყოველდღიური მოთხოვნილებიდან | ||
კალორიები | 15 | ||
კალორია ცხიმიდან | 10 | ||
სულ ცხიმი | 1,5გრ | 2% | |
გაჯერებული ცხიმი | 0გ | 0% | 0% |
ტრანს ცხიმი | 0გ | ||
ქოლესტერინი | 0 მგ | 0% | |
ნატრიუმი | 80 მგ | 3% | |
კალიუმი | 10 მგ | 0% | |
სულ ნახშირწყლები | <1გ | 16% | |
დიეტური ბოჭკოვანი | 0გრ | 0% | |
შაქარი | 0 გ | ||
ცილა | <1 გ | 0% | |
ვიტამინი A | 0% | ||
ვიტამინი C | 0% | ||
კალციუმი | 2% | ||
რკინა | 2% | ||
პროცენტული დღიური ღირებულება ეფუძნება დიეტას 2000 კალორია. |
მომხმარებლის კითხვები
დასვით თქვენი შეკითხვა
მომხმარებელთა მიმოხილვები
0
დაბრუნება შესვლის გვერდზე